Studio Architetturale Didoné Comacchio Via campagnola Square Via campagnola Square The project redevelops a dismissed building and its ancillary area in via Campagnola. In particular, a small religious chapel connected to the main existing building, protrudes towards the main road causing a bottleneck at the intersection with “via San Marco”. The main object of the proposed project is to increase pedestrian safety and traffic in general, while redeveloping the entire area.The abandoned building facing the main road is detached from the chapel and demolished while the chapel itself is carefully lifted and moved to its new assigned location. A new plaza, with a green area where the chapel is placed, is created on the grounds of the demolished building. Worshippers can safely perform religious functions in this new public space and people can rest on the prefabricated concrete bench under the shade of the Ginko Bilobas. Public access to the area and the existing northen buildings  is guaranteed by a passage on the west side of the area where four parking lots are located. The remaining area was treated as a public green area, with greenery used to filter the view towards the existing buildings on the northern and eastern boundary.?A new sidewalk in brushed concrete improves pedestrian viability and safety and becomes the limit between the road and the new public space. The new sidewalk also connects the new public space with the adjacent existing church. Progetto #: 79
Via dei Prati, 14 36027 - Rosà, Vicenza Italy
Studio Architettura Didoné Comacchio

Via campagnola Square


Type
Public space

Place
Rosà VI Italy

Year
2020

Status
built

The project redevelops a dismissed building and its ancillary area in via Campagnola. In particular, a small religious chapel connected to the main existing building, protrudes towards the main road causing a bottleneck at the intersection with “via San Marco”. The main object of the proposed project is to increase pedestrian safety and traffic in general, while redeveloping the entire area.

The abandoned building facing the main road is detached from the chapel and demolished while the chapel itself is carefully lifted and moved to its new assigned location. A new plaza, with a green area where the chapel is placed, is created on the grounds of the demolished building. Worshippers can safely perform religious functions in this new public space and people can rest on the prefabricated concrete bench under the shade of the Ginko Bilobas.

Public access to the area and the existing northen buildings  is guaranteed by a passage on the west side of the area where four parking lots are located.

The remaining area was treated as a public green area, with greenery used to filter the view towards the existing buildings on the northern and eastern boundary.?A new sidewalk in brushed concrete improves pedestrian viability and safety and becomes the limit between the road and the new public space. The new sidewalk also connects the new public space with the adjacent existing church.



image1
image2
image3
image4
image5
image6
image7