Studio Architetturale Didoné Comacchio Temporary School Gymnasium Temporary School Gymnasium The site, due to its characteristics, suggests the need of a building that works as a link between two boundaries: the town and the countryside. Each place is characterized by a particular natural presence: by trees and fields respectively. The project aims to characterize the new building bringing inside of it the typical features of the site, through a tree-lined patio inside, onto which all the service areas overlook, and a large glazed opening on the playing field that works as a telescope on the countryside. The goal is to create a building that gives character to the whole school park, leading to a new identity through contemporary and modern architecture thus contributing to a fresh figurative and expressive capability for the rebirth of a new architectural quality. Progetto #: 4
Via dei Prati, 14 36027 - Rosà, Vicenza Italy
Studio Architettura Didoné Comacchio

Temporary School Gymnasium


Type
gymnasium

Place
Massa Finalese MO

Year
2012

Status
completed

The site, due to its characteristics, suggests the need of a building that works as a link between two boundaries: the town and the countryside. Each place is characterized by a particular natural presence: by trees and fields respectively. The project aims to characterize the new building bringing inside of it the typical features of the site, through a tree-lined patio inside, onto which all the service areas overlook, and a large glazed opening on the playing field that works as a telescope on the countryside. The goal is to create a building that gives character to the whole school park, leading to a new identity through contemporary and modern architecture thus contributing to a fresh figurative and expressive capability for the rebirth of a new architectural quality.



image1
image2
image3
image4
image5
image6
image7
image8