Studio Architetturale Didoné Comacchio Restyling IM Restyling IM A restyling project of the facade and new entrance of a company office building located between Vicenza and Treviso.The main facade of the building required a restyling to communicate a contemporary image while maintaining its identity. At the same time, the project gives a hierarchy to external spaces. The new entrance, characterised by aflooring in continuity with the internal hall, is defined by two concrete seats and a brick partition that separates the area reserved for car parking.The brick wall relates to the surrounding existence by size and material but is projected orthogonally for the facade, giving a clear direction, quinding the visitor to the entrance.A hidden LED lighitng system has benn designed to guarantee visibility after dark to safeguard the pedestrians from the maneuvers of heavy vehicles. Progetto #: 32
Via dei Prati, 14 36027 - Rosà, Vicenza Italy
Studio Architettura Didoné Comacchio

Restyling IM


Type
Industrial

Place
Rosà VI

Year
2018

Status
completed

A restyling project of the facade and new entrance of a company office building located between Vicenza and Treviso.


The main facade of the building required a restyling to communicate a contemporary image while maintaining its identity. At the same time, the project gives a hierarchy to external spaces. The new entrance, characterised by aflooring in continuity with the internal hall, is defined by two concrete seats and a brick partition that separates the area reserved for car parking.

The brick wall relates to the surrounding existence by size and material but is projected orthogonally for the facade, giving a clear direction, quinding the visitor to the entrance.

A hidden LED lighitng system has benn designed to guarantee visibility after dark to safeguard the pedestrians from the maneuvers of heavy vehicles.



image1
image2
image3
image4
image5
image6
image7
image8
image9
image10
image11
image12
image13