Studio Architetturale Didoné Comacchio House SS House SS House SS is a renovation of an existing “maso” (farmstead) located in Cinte Tesino.The existing situation consists of ruins of the stone walls at the ground floor. The ruins show the original layout where the “maso” was composed of a two main areas: a shed for the animals and a directly connected living area. The second floor was a barn, as shown by the historical documents and by the architectural type of the area.The client requested a simple project with the aim to recover the original spaces to address as family vacation house for the the personal relax while enjoying the surrounding nature.The project preserves as much as possible the original layout locating the living/dining room in the original living area, while a small kitchen and a bathroom take place in shed. The kitchen is directly connected to a technical room that functions as a cellar.The master bedroom and a single bedroom characterized by big openings that make the surrounding nature an integral part of the internal space. An opening in the corridor allows a direct connection between the internal space and the mountain. The materials and the formal approach follow the historical tradition of the local “masi”. Progetto #: 26
Via dei Prati, 14 36027 - Rosà, Vicenza Italy
Studio Architettura Didoné Comacchio

House SS


Type
Residential

Place
Cinte Tesino TN

Year
2014

Status
work in progress

House SS is a renovation of an existing “maso” (farmstead) located in Cinte Tesino.

The existing situation consists of ruins of the stone walls at the ground floor. The ruins show the original layout where the “maso” was composed of a two main areas: a shed for the animals and a directly connected living area. The second floor was a barn, as shown by the historical documents and by the architectural type of the area.

The client requested a simple project with the aim to recover the original spaces to address as family vacation house for the the personal relax while enjoying the surrounding nature.

The project preserves as much as possible the original layout locating the living/dining room in the original living area, while a small kitchen and a bathroom take place in shed. The kitchen is directly connected to a technical room that functions as a cellar.

The master bedroom and a single bedroom characterized by big openings that make the surrounding nature an integral part of the internal space. An opening in the corridor allows a direct connection between the internal space and the mountain.

The materials and the formal approach follow the historical tradition of the local “masi”.



image1
image2
image3
image4
image5
image6
image7
image8
image9
image10
image11