Studio Architetturale Didoné Comacchio House SD House SD Time and space are factors that regulate and mark our lives. Sometimes, as in the case of aesthetic tastes, they are the flow of time and space we encounter. For example thanks to travelling, they can lead to developments or transformations. Even in homes. No wonder if this happened in the home of Stefano and Sara Bertacco in Rosà, where the initial intention was very different from the final result: “ The design of this house started in 2008, and it followed the concepts of the classic Venetian country style, with Venetian balconies, wrought iron fittings and other typical finishes. Later, after our first child was born, we realized that our needs and our tastes were changing”. At that time they met architect Paolo Didonè, and that is when a new journey started with a proposal that thrilled the couple: “We wanted a practical and livable home, where our new aesthetic tastes, based on the purity of colors and the choice of materials and bright environments, could find accomplishment”. In 2012, after completion of works, they settled in a home where they found themselves completely at ease. A house that represents themselves. The volumes and the spaces are in fact designed considering the size of family (the family has recently increased in number), with solutions that meet their passions, and where children can find places where they can express their creativity, like the blackboard wall where little Rebecca can collect her drawings and photos or the kitchen island with induction hobs. “ My wife Sara and I love cooking very much. The kitchen is the center of the home, along with the living room, where our daughter and her can play games, read, watch television”. White, black, brown. Traditional and warm colors that call a sort of minimal style that meets contemporary design reflected in the warmth of the rough and brushed wood, or in the highly tactile concrete wall in the fireplace. A dimension where opposite emotional perceptions blend together thanks to a fluidity of volumes that welcome the guests and those who live this spaces by offering a feeling of openess and nurturing at the same time. Progetto #: 14
Via dei Prati, 14 36027 - Rosà, Vicenza Italy
Studio Architettura Didoné Comacchio

House SD


Type
interior

Place
Rosà VI

Year
2010

Status
completed

Time and space are factors that regulate and mark our lives. Sometimes, as in the case of aesthetic tastes, they are the flow of time and space we encounter. For example thanks to travelling, they can lead to developments or transformations. Even in homes. No wonder if this happened in the home of Stefano and Sara Bertacco in Rosà, where the initial intention was very different from the final result: “ The design of this house started in 2008, and it followed the concepts of the classic Venetian country style, with Venetian balconies, wrought iron fittings and other typical finishes. Later, after our first child was born, we realized that our needs and our tastes were changing”. At that time they met architect Paolo Didonè, and that is when a new journey started with a proposal that thrilled the couple: “We wanted a practical and livable home, where our new aesthetic tastes, based on the purity of colors and the choice of materials and bright environments, could find accomplishment”. In 2012, after completion of works, they settled in a home where they found themselves completely at ease. A house that represents themselves. The volumes and the spaces are in fact designed considering the size of family (the family has recently increased in number), with solutions that meet their passions, and where children can find places where they can express their creativity, like the blackboard wall where little Rebecca can collect her drawings and photos or the kitchen island with induction hobs. “ My wife Sara and I love cooking very much. The kitchen is the center of the home, along with the living room, where our daughter and her can play games, read, watch television”. White, black, brown. Traditional and warm colors that call a sort of minimal style that meets contemporary design reflected in the warmth of the rough and brushed wood, or in the highly tactile concrete wall in the fireplace. A dimension where opposite emotional perceptions blend together thanks to a fluidity of volumes that welcome the guests and those who live this spaces by offering a feeling of openess and nurturing at the same time.



image1
image2
image3
image4
image5
image6
image7